איך ממחזרים פסולת בישראל?
כולנו יודעים שאיכות שמיחזור מהווה את אחד האלמנטים החשובים ביותר שבעזרתם אנו יכולים לתרום לשמירה על איכות הסביבה. אבל איך ממחזרים את הפסולת בישראל? הצטרפו אלינו לכתבה שבה נלמד מעט על תהליך המיחזור, כיצד כולנו יכולים לתרום להצלחתו וכיצד הוא מתבצע בישראל.
תוכן העניינים
מדוע כל כך חשוב למחזר?
בעולם המערבי אנו יוצרים המון פסולת: קופסאות של אריזות אוכל, בקבוקי שתייה, פחיות ועוד מגוון של מארזים אשר ניתן לעשות בהם שימוש חוזר בדרך זו או אחרת. כמו כן, אנו קונים הרבה יותר מאשר לפני מאה או מאתיים שנה ולכן מדובר בפסולת אדירה שעלולה לתפוס שטח יקר. וזאת עוד לפני שדיברנו על העובדה שחפצים אשר עשויים מחומרי גלם מסוימים עלולים לזהם את הסביבה ולא להתפרק במשך שנים רבות.
כיצד אנו יכולים לסייע בתהליך המחזור?
בדומה לאירופה, גם בישראל הבינו שהתהליך המחזור הוא משהו שחייב לשים דגש גדול עליו ולכן בכל מקום ניתן לראות כלובים של מחזורים אשר משמשים אותנו לטובת אריזות בקבוקי הפלסטיק. כמו כן, בבייניים רבים ניתן למצוא פחים כתומים וכחולים אשר משמשים להפרדה של פסולת אשר מגיעה למיחזור. לכן חשוב שכולנו נעשה מאמץ קטן וכאשר אנו זורקים אשפה, נמיין אותה תחילה.
מה קורה לאריזות אשר אנו שמים למיחזור?
אז מהרגע שאנו ממיינים ושמים את האריזות בפחים השונים, יש דרך שהפסולת שלנו עוברת עד אשר היא מגיעה אל מפעל מיחזור גדול בארץ. ברוב המקרים הפסולת שלנו נאספת על ידי משאיות ענק אשר מטרתם הי להגיע אל מפעל המיחזור ובוא מתחיל תהליך נוסף של מיון הפסולת ובדיקה חוזרת שלה על ידי צוות מומחים. מיון הפסולת מתבצע בתוך מפעל המחזור, כדי להבטיח שמדובר בפסולות הומוגנית ברמת המרכיבים.
כיצד תהליך המחזור מתבצע בתוך המפעל?
כאמור תחילה יש מיון נוסף של הפוסלת בתוך מפעל המחזור, לאחר מכן כל פסולת מטופלת בהתאם לחומרי הגלם שממנו היא בנויה. פסולת נייר (כלומר אריזות קרטון או אריזות חלב לדוגמה), מטופלת באופן אשר יאפשר ייצור חדש של נייר ממחוזר. פסולת זו נכנסת למיכלי ענק אשר בעזרת חימום של מים וטיפול נקודתי, מפרקים את הנייר לצורתו הבסיסית ביותר – כמעט עד לרמת שווי העץ שממנו הם יוצרו.
מה ניתן לעשות עם פסולת פלסטיק?
ראשית חשוב לדעת שפסולת הפלסטיק הינה כ-45 אחוזים מכל הפסולת שאנו זורקים ולכן חשוב לטפל בפסולת זו בצורה מקצועית. כיצד? בלי להיכנס לפרטים טכניים, מדובר על תהליך אשר בו מפוררים את הפלסטיק על לחלקים הקטנים ביותר שלו – וזאת כמובן לאחר ניקוי ושטיפה שלו. כך שניתן להשתמש בו שנית לייצור של מגוון אביזרים נוספים וכיום ניתן לראות כיצד פלסטיק ממוחזר משמש כחומר גלם במגוון של תעשיות בזכות תהליך זה.